Grønlandsparken esbjerg escort hanstholm

Storkroens restaurant og byder på lækre kulinariske indslag, som vores kompetente køkken sammensætter. Såvel den intime middag som den store banket, og alene den flotte panoramaudsigt over Sorø og søerne gør et besøg i restauranten til en oplevelse i sig selv.

Hyggelig familiekro beliggende på nordkysten af Djursland mellem Grenaa og Bønnerup Strand. Omkranset af bøgeskov og fine sandstrande. Den smukke gamle kro byder på moderne krokultur, god mad og en dejlig, afslappet atmosfære i hyggelige omgivelser. Med hotellets elegante, traditionelle atmosfære får gæsterne et indtryk af historiens gang. Slotsrestauranten serverer retter med årstidens råvarer. Gæsterne kan vælge mellem et udvalg af danske og internationale retter. Restauranten på Hotel Korning Kro er specialister i det klassiske danske køkken, hvor friske råvarer og god kvalitet vægtes højt.

Der er fladskærms-tv og skrivebord på samtlige værelser på Højby Kro og Hotel. Odsherred Golfklub ligger 3 minutters gang fra hotellet. Forlystelsesparken Sommerland Sjælland ligger 3 minutters kørsel derfra. Kroen er kongelig privilegeret kro og historien på stedet går tilbage til Med beliggenhed mellem land og Aarhus by — kun 13 km væk, kombinerer vi vores rolige atmosfære med storbyens liv og muligheder.

Flot restaurant med masser af lys og luft. Værelserne er 26 og 36 kvadratmeter og har bl. Junior-suiterne har desuden spabad og egen terrasse eller balkon.

Kroen er beliggende på et af de smukkeste steder ved Limfjorden, ved et gammelt fiskerleje lige overfor den lille ø Jegindø. Et sandt naturparadis med en fred og ro af de sjældne. Tambohus Kro ligger perfekt, hvis man har lyst til at besøge Vestjylland eller Nordjylland.

Brobyværk Kro ligger i Brobyværks centrum med udsigt over Odense Å. Gratis parkering og Wifi. Lyst indrettede værelser med fladskærms-tv. Samtlige værelser på Brobyværk Kro har opholdsområde og nogle af værelserne har udsigt over åen. Kroens restaurant serverer hver aften à la carte-retter, øl fra det lokale Midtfyns Bryghus samt vin. Der serveres dagligt morgenbuffet. Kroen er det ideelle sted for ferie eller weekendophold — en rigtig hyggelig og traditionsrig kro, hvor De får en helt personlig service.

Egen Gourmetbutik, hvor der sælges delikatesser indenfor mad- og drikkevarer, samt udvalgt brugskunst. En fredfyldt perle, moderne indrettet med stor respekt for den oprindelige stil. Værelserne er elegant og individuelt indrettet og er alle opkaldt efter danske slotte og herregårde. Kroen byder på flot gourmetrestaurant , konferencelokaler, selskabslokaler, og en hyggelig krohave.

Schackenborg Slotskro er beliggende som nærmeste nabo til Schackenborg Slot, i den idylliske landsby Møgeltønder. I omegnen af Hovborg ligger store granplantager, hvor man kan gå i timevis. Holmeåen snor igennem kroens have. I restauranten serveres  god dansk mad. Vore Hovborgaftener er et specielt tema med spisning og dans til gode musikere. Naturskønne og storslåede omgivelser ved Skagen. Hyggelige værelser, krostue, restaurant og selskabslokaler op til personer.

Den smukke gamle kro byder på moderne krokultur, god mad og en dejlig afslappet atmosfære — de perfekte rammer for et mindeværdigt kroophold. Gratis parkering og wifi. Højmølle Kro, Eskildstrup, Falster. Den Gamle Grænse Kro, Christiansfeld, 28 værelser: Hotel Frederiksminde, Præstø, Sydsjælland.

Norsminde Kro, Odder, 27 værelser. Kirsebærkroen Præstø, 7 værelser: Kongens Bro Kro, 16 værelser: Kongensbro kro er kgl. Køkken der er berømmet viden om for såvel klassiske egnsretter som international gastronomi. Fjordkroen Tappernøje, 12 værelser: Munkebo Kro, Fyn, 22 værelser: Borbjerg Mølle Kro, 23 værelser: Comwell Sorø Storkro, 94 værelser, 4 stjerner: Gjerrild Kro, Grenå, Djursland.

Fredensborg Store Kro, Nordsjælland. Men Blåvand markerer jo Jyllands grænse mod vest, mod det store hav Nordsøen, som jeg gerne vil køre eller cykle rundt om ved en senere lejlighed. En tidlig julidag ankommer jeg til Blåvand, en livlig ferieby, som er kendt for at huse Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, symboliseret ved sit fyrtårn. Det er omgivet af et goldt klitlandskab og en bred fin sandstrand.

Denne formiddag er der ikke mange badende. Turen fortsætter herfra nordpå ad det militære ingenmands land ved  Kallemærsk Hede til gode gamle venners sommerhus i Grærup, hvor en fin frokost venter i gode venners sommerhus. Da jeg kører videre, er regnen tæt på, og i Blåbjerg Klitplantage kommer den for fuldt tryk. Jeg er på vej op i min barndoms sommerland på Holmsland Klit, og ganske som så ofte dengang regner det tæt, da jeg når op på tangen ved Nymindegab.

Hvide Sande ligger midt på Holmsland Klit og blev til en by, da kammerslusen blev bygget for at regulere vandstanden og skabe stabile sejlforhold ind i Ringkøbing Fjord. Denne dag ligger et stort offshoreskib i havnen, og byen emmer af sommerliv, trods regnen. Søndervig ligger, hvor Ringkøbing Fjord slutter. Her havde min familie sommerhus i 40 år, og mange af min barndoms somre er tilbragt her. Det gamle hus er solgt og væk og har givet plads for en stor hæslig kolos, der slet ikke passer ind i klitlandskabet.

Hotel Klitten ligger endnu i selve Søndervig og er lavet om til eksklusive lejligheder. Her som i andre badebyer startede sommerens kystliv i starten af det Her finder man de gamle firlængede vesterhavsgårde med røde sten og stråtag og små vinduer mod vest.

Klitroserne vokser i det barske landskab, og fuglelivet er stort. Gode venner bor i Sønder Nissum, og her slutter første etape i festligt lag.

Op ad næste formiddag går det videre langs kysten forbi Thorsminde og det fine strandingsmuseum for Defence og St. George, to engelske skibe der forliste i det voldsomme hav udenfor for år siden. Længere nordpå ligger Trend, Fjaltring og Bovbjerg, sidstnævnte et af mine yndlingssteder i Danmark.

Bovbjerg er kendt for sit fyr og stejle havskrænter, og i landsbyen Ferring finder man det fine Jens Søndergaard Museum for byens stolte malersøn. Hans billeder er muligvis naivistiske men indfanger på forbilledlig vis den lokale stemning og det særlige lys. For første gang krydser jeg Limfjorden helt mod vest, ved Thyborøn-Aggerfærgen, som jeg lige præcist når. Næste gang, jeg krydser, er det ovre ved Hals, på den østlige side.

Her er forblæst og øde, et barskt sted længst mod vest. På den anden side er der lige tid til et besøg i den imponerende Vestervig Kirke, der virker overdimensioneret til den lille by. Ved siden af ligger en gammel jernalderboplads, der viser, at stedet har haft en betydning tilbage i forhistorisk tid. Gode venner besøges til frokost i Nørre  Vorupør. Elisabeth og Dennis er langt oppe i halvfjerdserne, men har en fantastisk energi og er konstant i gang med nye projekter.

Denne gang et gammelt fiskerhus, der sættes i stand efter alle kunstens regler. Nørre Vorupør er en hyggelig gammel fiskerby, der er kommet i fokus som lidt af et surfermekka. Det samme kan siges om Klitmøller, der ligger strategisk godt på hjørnet af Jylland i forhold til at få de bedste surferbølger.

Det er blevet hipt at bo her, men jeg tænker på, hvordan der mon er om vinteren? Videre går turen forbi Hanstholm med den store havn og forbi klitplantagerne ud til Jammerbugten, før etape 2 afbrydes lige før Blokhus.

Overnatningen foregår i Sæby hos min mors venner, Inger og Arnold, hvor jeg har holdt så mange af mine barndoms sommerferier. For mig er Sæby evig sommer, og jeg er taknemlig for at holde kontakten til disse prægtige mennesker, selv efter min mors død. Alt er ved det gamle, og jeg bliver godt beværtet og føler mig tryg og velkommen som altid. Efter et hyggeligt besøg i Sæby rammer jeg ruten igen lige før Blokhus, hvor byen er helt pakket med mennesker denne sommerweekend.

Her må man køre på stranden, og det gøres der. Via Løkken fortrækker jeg i stedet til Lønstrup, et af mine absolutte favoritsteder i hele verden.

Den lille gamle fiskerby er blevet mondæn. Her ligger Galleri Uggerby, der som altid har dejlige malerier til salg, og her får man Danmarks bedste lakseburger på Cafe Slugten. Et nyt hjørne af Jylland rummes ved Hirtshals, der som andre byer på kanten har et fyrtårn, der har spillet en vigtig rolle i en tid før GPS.

Jeg elsker Nordjylland og Vendsyssel og kan ikke komme her tit nok. Da jeg har en mission kan jeg ikke blive så længe, som jeg plejer. Jeg må køre hastigt gennem dejlige pletter som Kandestederne, og Skagen, hvor jeg ellers kommer hver sommer, må vente. Jeg rammer Østkysten og Kattegat nord for Ålbæk, og så går det sydpå. Aftensmaden indtages i Sæby, og ringen er sluttet på dagens køretur. Sæby Havn har  fået en renovering, og fiskebuffetten med udsigt over den dejlige marina fejler intet.

Fra Sæby går det ned langs Østkystruten, forbi Lyngså, Voerså og Voergård, hvor jeg ofte har været til Middelalderdage. Igen krydses Limfjorden med færge, denne gang den lille Hals-Egense færge, og jeg kører snart hastigt ned gennem badebyer som Øster Hurup.

Etapen slutter i Udbyhøj, på kanten af Randers Fjord. Der er gået et par uger, og jeg er klar til de næste etaper. Jeg starter, hvor jeg slap, ved Udbyhøj, og den lille kabelfærge. Syd for Randers Fjord ligger et for mig ret ukendt land. Jeg standser ved en kirke, der ser meget interessant ud.

Det viser sig at være Estruplund Kirke med ypperlige kalkmalerier. Selv som ikke-troende er jeg en stor fan af gamle middelalderkirker, der fortæller historien om mennesker og det bedste, de små lokale  samfund har kunnet frembringe. Sådanne gamle kirker og kirkegårde emmer af historie og er altid et besøg værd. Norddjurs blev for mig et nyt udforsket område, da jeg i en periode boede i Syddjurs Kommune.

Her finder man dejlige kystbyer som Fjellerup og Bønnerup med dens fremragende fiskehandel, som er turen værd fra Aarhus. I Fjellerup får man Danmarks største og mest fedtede gammeldags isvafler, der smager himmelsk og altid kræver en tur ved håndvasken bagefter! Turen går videre gennem gamle byer som Glesborg, forbi Gjerrild Klint og det tidligere nonnekloster på Sostrup Slot, før jeg når Jyllands østligste punkt, Fornæs Fyr nord for Grenå.

Jeg er nu nået fra det vestligste til det østligste punkt.